muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Espanya i Itàlia s'alien per fer front a la immigració il·legal

ZP i Berlusconi decidiren crear patrulles marítimes conjuntes

El cap de Govern italià, Silvio Berlusconi, i el seu homòleg espanyol, José Luis Rodriguez Zapatero, es reuniren ahir a Roma per establir una aliança duradora contra la immigració il·legal i per defensar els seus propis interessos av la Unió Europea (UE).

La reducció del tràfic il·legal de persones, com també el reforç de la cooperació judicial per combatre tots els tràfics, inclòs el de droga, igual que les experiències d'ambdós governs en aquests sectors centraren les conversacions de Roma.

Els dos dirigents acordaren la creació d'una xarxa marítima conjunta amb França per combatre la immigració il·legal i el tràfic de drogues, considerats els majors reptes per al futur d'Europa. La proposta haurà de ser firmada pels ministres d'Interior i Defensa dels tres països aquest gener a Madrid i ha estat anomenada la «xarxa Schengen a la mar».

Berlusconi, que conversà devers tres hores amb Zapatero, definí com a «prioritari» per a la Unió Europa el control de les fronteres i demanà que s'enfoqui com un problema dels 25 membres.

Segons fonts properes a la delegació de ZP, l'Executiu espanyol vol que la UE destini un 3% dels fons de la seva política de veïnat al control de les fronteres exteriors i a l'ajuda per als països d'origen i de trànsit d'aquests fluxos migratoris, una proposta que té el suport d'Itàlia.

En el curs d'una roda de premsa oferta al final de la reunió, els dos mandataris anunciaren així mateix que Espanya, Itàlia i França han decidit crear patrulles marítimes conjuntes a fi d'aturar el flux d'immigrants il·legals que arriben per la mar Mediterrània a les costes europees.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris