nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Merkel insta el Govern a l'acció sobre el terrorisme i l'economia

La cancellera avisa Turquia que no té assegurada l'entrada a la UE

La cancellera d'Alemanya, Angela Merkel, jurà ahir que no serà objecte de xantatge pels segrestadors que mantenen com ostatge una dona alemanya a Iraq i digué que el terrorisme és una amaneça per a la llibertat, la tolerància i el respecte.

A l'inici del seu primer gran discurs al Parlament, Merkel se centrà en el segrets de l'arquitecta. «Una cosa està clara, aquest govern, aquest Parlament no es deixarà pressionar», digué Merkel classificant el terrorisme internacional com un dels majors desafiaments de la societat.

Merkel girà després ràpidament el seu discurs cap a l'economia domèstica que serà prioritat per al seu nou Govern, segons declarà. La nova cancellera està al capdavant d'una poc manejable «coalició» amb els seus tradicional rivals.

«El nostre creixement no s'ha aixecat en anys. El nostre deute ha crescut a nivells alarmants. Els nous estats (de l'est) deixaren de posar-se el dia anys enrere», digué Merkel. Tanmateix, afirmà que la seva nova coalició de govern té una oportunitat única per resoldre aquests problemes si treballa unida. «Un govern d'acció haurà de pegar alguns cops. Però mostrarem una cosa: tenim un enorme potencial al nostre país. Alemanya està plena d'oportunitats, dins i fora», digué la cancellera.

Així mateix, durant la seva primera intervenció davant el Bundestag, Merkel avisà que Turquia no té garantida la seva entrada a la Unió Europea i que encara ha de complir una sèrie de condicions estrictes per aconseguir-ho.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris