cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
27°

L'Iran veu inacceptable la condemna de l'ONU, però no atacarà l'Estat jueu

El Govern de Teheran critica la protecció al «règim terrorista» d'Israel

L'Iran qualificà ahir d'«inacceptable» la condemna del Consell de Seguretat de l'ONU a les declaracions contra Israel del seu president, Mahmud Ahmadinejad, però digué no tenir cap intenció d'atacar Israel, intentant així reparar danys diplomàtics notables.

El Consell de Seguretat condemnà divendres les declaracions fetes dos dies abans per Mahmud Ahmadinejad, segons les quals Israel ha «de ser esborrat del mapa». «La declaració del Consell de Seguretat (...) proposada pel règim sionista per cobrir els seus crims i donar una imatge invertida de la realitat és inacceptable», declarà el Ministeri iranià de Relacions Exteriors en un comunicat fet públic per l'agència oficial del règim de Teheran.

La nota del Ministeri iranià destacà que el Consell de Seguretat no ha condemnat les amenaces d'accions militars contra l'Iran realitzades per dirigents dels Estats Units i d'Israel, així com «els crims» del règim «terrorista» israelià. «Quantes vegades el Consell de Seguretat s'ha reunit per examinar les amenaces llançades contra un dels membres de les Nacions Unides i quantes declaracions ha adoptat per condemnar-les?», s'interrogà el Ministeri.

No obstant això, segons confessà, l'Iran no té intencions d'atacar Israel. «La República islàmica de l'Iran té compromisos respecte a la Carta de les Nacions Unides i mai ha recorregut ni ha amenaçat de recórrer a la força contra cap país», indicà el Ministeri de Relacions Exteriors en un comunicat reproduït per l'agència oficial en resposta a la condemna el divendres del Consell de Seguretat de l'ONU.

És la primera vegada des de dimecres que l'Iran diu oficialment que no té intencions d'atacar Israel. «Com digué l'aiatolah (Jomeini), Israel ha de ser esborrat del mapa», declarà dimecres Mahmud Ahmadinejad. Encara que aquestes paraules són una consigna oficial i la negació d'Israel és un dogma fundador de la República islàmica, des de fa temps cap dirigent d'alt rang havia dit res semblant.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris