nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Acusen el Govern sirià d'entregar armes a grups palestins al Líban


Les pressions contra Síria s'intensificaren ahir després de divulgar-se un informe de l'ONU que alerta de l'augment del flux d'armes cap a grups palestins al Líban a través de la frontera siriana.

L'informe presentat al Consell de Seguretat pel secretari general de l'ONU, Kofi Annan, ha estat elaborat pel seu enviat especial per a la implementació de la resolució 1559, Terje Roed Larsen. En el dossier s'exposa que l'augment del flux d'armes des de Síria als grups palestins del Líban viola l'esmentada resolució, que obligava Beirut a desmantellar totes les milícies en territori libanès, incloses les Hizbolà.

Roed Larsen exposa al document que, malgrat que el Govern del Líban ha extremat les mesures de control a la frontera, encara té dificultats per estendre la seva autoritat al sud del país, on operen aquestes milícies. Així mateix, l'enviat de l'ONU afirma que les autoritats de Síria tenen coneixement de la transferència d'armament a aquests grups palestins. «El Govern de Síria m'ha informat que el contraban d'armes i de persones per la frontera siriano-libanesa continua produint-se», declarà Roed Larsen.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris