cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
22°

Brussel·les assegura que no hi ha risc de grip aviària pel fet de menjar pollastre i ous crus

La Comissió Europea confirma que el brot que es detectà a Croàcia és la variant més perillosa

La Comissió Europea -CE- insistí ahir que el consum d'ous és segur, sempre que s'hi adoptin les precaucions aconsellades «des de temps immemorials», ja que no existeixen noves proves científiques que acreditin un especial perill de contagi de grip aviària, segons fonts comunitàries.

La Comissió sortí així al pas de notícies alarmants sobre una nota que donarà a conèixer l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària -AESA o EFSA en anglès-, amb seu a Parma (Itàlia) i que inclou noves recomanacions sobre la manera de consumir els ous, la carn o els productes avícoles. Tanmateix, l'AESA ha declarat en un comunicat que no té cap prova que el consum de pollastre o dels seus derivats causi la grip aviària, però tampoc no n'exclou la possibilitat.

Aquest organisme científic manté les recomanacions de cuinar bé la carn i els ous, com ja havia aconsellat amb anterioritat, per evitar malalties com la salmonel·la, un consell que s'ha començat a estendre per prevenir «qualsevol risc potencial».

El portaveu comunitari de Sanitat, Philip Tod, explicà que ara com ara no existeix perill pel fet de menjar ous o carn crus, a més d'insistir que la grip aviària no s'ha detectat en la producció d'aliments avícoles que arriba als mercats de la UE.

D'altra banda, la Comissió Europea confirmà ahir que el brot de grip descobert en un grup de cignes a Croàcia correspon a la variant més perillosa, l'H5N1, la mateixa detectada al sud-est asiàtic, Rússia, Turquia i Romania. El portaveu de Sanitat i Protecció del Consumidor, Philip Tod, confirmà que «el virus aïllat en aus silvestres a Croàcia és l'H5N1». Des de dilluns, no s'importen aus vives, plomes ni carn d'aus procedents de Croàcia, com a mesura preventiva per evitar l'expansió de l'epidèmia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris