algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Les cadenes turístiques mallorquines tanquen els seus hotels a Cancun

Els turistes inicien la tornada des dels aeroports d'aquesta zona mexicana

Les cadenes hoteleres mallorquines han optat per tancar els establiments més afectats a la zona de Cancun, Cozumel, Playa del Carmen i Puerto Morelos (Riviera Maia) per les destrosses que ha provocat el pas de l'huracà Wilma, sense que de moment hagin fixat un calendari per a la seva reobertura.

L'enclavament més afectat és Cancun, on les infraestructures turístiques i urbanes estan molt danyades. Sol Meliá va decidir ahir tancar els seus cinc hotels, tres a Cancun i dos a Cozumel. Barceló ha fet el mateix amb el Barceló Club Las Perlas i Oasi i Hotetur estan intentat posar en actiu els seus establiments, encara que els danys estructurals són elevats. La cadena Riu confia a tenir operatius els seus hotels ubicats a Cancun en el termini de tres setmanes, una vegada que siguin reparats els desperfectes provocats per l'huracà.

La situació que estan vivint tots els turistes afectats a Cancun i Riviera Maia és més que preocupant, principalment perquè s'ha produït un col·lapse de tots els serveis. L'aeroport de Cancun és operatiu de manera parcial (de nou del matí a les cinc de l'horabaixa) i els primers vols que han partit ho han fet des de l'aeroport de Mèrida, a uns quatre-cents quilòmetres de Cancun.

El Govern mexicà, per la seva part, va descartar ahir decretar l'estat de setge a Cancun. La situació a Cancun és difícil «però està sota control de les forces policíaques federals, l'Exèrcit i la Marina, per la qual cosa no està previst decretar l'estat de setge», va dir a la premsa el portaveu del president Vicente Fox, Rubén Aguilar.

Va afegir que Fox, que el passat cap de setmana va visitar la regió, admet que les forces policíaques de Cancun i Quintana Roo «van ser depassats» pels saquejadors i bergants armats que es llançaren sobre cases, botigues, supermercats i altres locals comercials. «No ignoram ni amagam els actes de furts que hi va haver, però la situació ja està sota control», va ressaltar Aguilar.

Mentrestant, el sud de Florida, paralitzat des del passat dimarts després del colp de l'huracà Wilma, que matà almanco quatre persones en aquest estat, provocà una destrucció mai vista des del pas de l'huracà Andrew el 1992 i deixà més de sis milions de persones a les fosques.

«Els danys són extensos a la costa sud-est», digué en una conferència de premsa el governador de l'estat, Jeb Bush, després de visitar el comtat de Broward (al nord de Miami) i mentre es dirigia a Cayo Hueso (Key West), en una zona on es registraren importants danys.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris