nubes rotas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

Les brots de grip aviària continuen avançant per territori europeu

Els brots de grip aviària continuen avançant per territori europeu i després dels casos detectats a Turquia, Romania i Grècia la Comissió Europea rebia ahir confirmació que s'ha identificat el virus H5N1, el cep més patogen, a la Federació Russa.

Per analitzar la situació, veure les mesures que convé adoptar i establir els contactes necessaris amb la indústria farmacèutica es reuneixen avui a Hertforshire, a prop de Londres, els ministres de Sanitat de la Unió Europea.

El comissari de Salut i Protecció del consumidor, Markos Kyprianou, insistirà que convé tenir a punt un nivell suficient d'antivirals per cobrir al 25% de la població, seguint les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), en cas de pandèmia.

El mateix Kyprianou es reunirà amb responsables de la indústria farmacèutica per estudiar l'accés de la UE als antivirals, reforçar la cooperació i veure com es poden escurçar els processos de fabricació de vacunes. Pel que es refereix al brot detectat a Rússia, la Comissió es planteja estendre la prohibició ja en vigor d'importar aus vives i plomes de la zona dels Urals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris