nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Grècia té el primer cas de grip aviària a la UE per l'aparició d'un indiot afectat

La CE insisteix que es faci provisió de retrovirals per al 25 per cent de la població

101780

Els cientifics investiguen de manera frenètica per trobar un remei a la grip de les aus.

El ministre d'Agricultura grec, Evengelos Basiakos, confirmà ahir que s'ha detectat el primer cas de grip aviària al país, en una granja d'indiots a l'illa d'Oinouses, a la mar Egea, molt a prop de la costa de Turquia.

Per la seva banda, el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, demanà ahir «màxima prevenció i màxima prudència» davant dels primers casos de grip aviària detectats a Europa, a més de «mantenir els plans prevists davant d'aquest risc i mantenir una intensa col·laboració» amb els països membre de la Unió Europea. Precisament la Comissió Europea insistí ahir que s'ha de fer una provisió suficient de retrovirals, davant l'eventualitat d'una pandèmia, que cobreixi el 25% de la població.

Basiakos informà que s'ha detectat el virus H5 en una de les nou granges d'indiots examinades a Oinouses, una illa de 14 quilòmetres quadrats amb una població de devers 700 persones, i s'analitza si es tracta de la variant més mortífera del virus, l'H5N1, que és la que s'ha confirmat a Turquia i a Romania. El ministre explicà que el propietari d'una petita granja d'indiots amb 20 aus informà el servei veterinari local de «la presència de símptomes estranys i pèrdues entre els indiots».

Un equip veterinari prengué mostres de les aus sospitoses i el resultat de les anàlisis realitzades a Atenes determinà que una de les nou mostres era positiva. El Ministeri ha ordenat que se n'enviïn més a un centre veterinari de Tessalònica, ja «que hi ha una necessitat urgent de verificar l'anàlisi».

Zapatero instà a «mantenir una actitud prudent» quant a la grip aviària detectada a Europa. El president del Govern subratllà la necessitat de mantenir els plans prevists davant d'una possible pandèmia, a més de col·laborar intensament amb els països membre de la UE. La ministra de Sanitat i Consum, Elena Salgado, assegurà la setmana passada que el sistema sanitari espanyol està totalment preparat per afrontar una situació d'emergència.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris