nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

Merkel presenta la seva quota de ministres per al Govern alemany

La pròxima cancellera Angela Merkel completà ahir l'elecció dels membres del futur Govern de coalició amb els socialdemòcrates del canceller sortint, Gerard Shroeder; i amb el nomenament de diversos ministres conservadors, inclòs el que ocuparà la cartera d'Interior, Wolfgang Schaeuble, expresident de la Unió Cristià Demòcrata (CDU) després de la marxa de l'excanceller Helmut Kohl.

Schaeuble, que liderà les negociacions del tractat per a la reunificació alemanya sota el mandat de Kohl, tornarà així al seu antic càrrec i a més assumirà el de principal funcionari de l'Estat en qüestions de seguretat.

Schaeuble, que utilitza una cadira de rodes des que patí una paràlisi el 1990 quan un pertorbat mental li disparà, fou president de la CDU des del 1998 després de la sortida de Kohl fins l'any 2000, any en el qual Merkel el substituí. Segons Merkel, Schaeuble «certament està capacitat per al seu càrrec per la seva enorme experiència i capacitat per enfrontar-se amb els reptes a l'àrea de la seguretat interna, en la lluita contra el terrorisme i el crim», explicà, per afegir que també afrontarà altres assumptes com «la seguretat en l'organització del Mundial 2006».

Àngela Merkel liderarà la coalició en la qual els socialdemòcrates s'han assegurat una representació equitativa al Govern amb un total de set ministres, nomenats la setmana passada, enfront dels vuit que acumulen la CDU i el seu partit germà bavarès, la CSU. D'altra banda, el Ministeri de Defensa anirà a parar a Franz Josef Jung, un aliat proper al rival de Merkel entre els democristians i governador de la província de Hesse.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris