nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

L'Iraq té nova Constitució, segons dades provisionals del recompte

Rice es mostra convençuda que els iraquians han superat la prova

La Constitució de l'Iraq sembla haver estat aprovada, malgrat la vigorosa oposició dels sunnites, que acudiren a les urnes en gran nombre en un esforç per bloquejar-la.

L'aparent aprovació del Tractat constitucional es veié entristida, tanmateix, per la possibilitat que el resultat divideixi encara més el país.

Després dels primers resultats revelats ahir no sembla haver-hi possibilitat per al rebuig, després que el recompte inicial de vots mostràs que una gran majoria es decantà ahir a favor de la carta magna en dues de les quatre províncies en què els opositors sunnites confiaven frustrar l'aprovació.

Tanmateix, alguns líders sunnites favorables al «no» condemnaren els primers resultats i insistiren que les seves xifres demostraven la derrota de la Constitució. Aquests, sense precisar més, saberen aportar dades precises. Alguns acusaren els Estats Units d'interferir en els resultats.

En aquest sentit, el president del Consell de Diàleg Nacional, Saleh al Mutlaq, de confessió sunnita, manifestà que «hi hagué actes fraudulents, la qual cosa podria provocar una desobediència civil si s'arriba a aprovar».

«Consideram que les paraules de Rice pressionen la Comissió Electoral Independent perquè aprovi el projecte» de Constitució, va manifestar Al Mutlaq.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris