nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

«Tot a punt» per al referèndum sobre la nova Constitució de l'Iraq

Diversos col·lectius iraquians han demanat el no a la Carta Magna

Les autoritats iraquianes ho tenen «tot a punt» per a la celebració del referèndum sobre la constitució aquest dissabte, una consulta en la qual els turcomans iraquians ja han demanat el no, de la mateixa manera que els musulmans sunnites.

«S'han completat tots els preparatius per celebrar la consulta», digué Adel Al Almi, president de la Comissió Electoral Suprema (CES), qui precisà que la votació es verificarà en uns 6.000 col·legis electorals.

Aquests col·legis obriran les seves portes a les 07.00 del dematí i romandran oberts fins a les 17.00, just abans de l'hora de ruptura del dijuni, preceptiu per als musulmans durant l'actual mes sagrat del Ramadà.

En un comunicat posterior, la CES anuncià la destitució de cinc alts càrrecs d'aquest organisme en diverses regions d'Iraq, sense precisar-ne les raons.

Els presidents de la comissió a Bàssora i Al Wasat (sud), Salahedin (centre-nord), Al Karj i Rasafa (que composen Bagdad), i el vicepresident de Ninive (nord) foren destituïts «després d'haver estat avaluat el seu treball» al capdavant de la comissió en aquestes províncies. «Aquestes decisions de la comissió no han estat per venjar-se contra ningú sinó en aplicació de les necessitats que obliguen les circumstàncies actuals», s'indica a la nota, que no dóna més detalls.

Per dur a terme el referèndum, han estat preparats més de 6.000 centres electorals i el recompte de vots amb l'ús de la tinta secreta, com passà a les eleccions a l'Assemblea Nacional (parlament), realitzades el passat gener.

A més a més, el plebiscit disposa de 46.660 supervisors autoritzats locals i internacionals al costat de 94.517 representants de formacions polítiques.

Segons Al Almi, les forces de seguretat iraquianes assumiran la responsabilitat d'assegurar els col·legis electorals sempre fora dels centres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris