cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

L'amenaça terrorista tensa els nervis de ciutadans i autoritats a Nova York

Diverses falses alarmes provocaren el temor entre els usuaris de la xarxa de metro

88954

Multitud de policies es desplegaren arreu de la xarxa de transport suburbà públic de Nova York.

Un gran operatiu policíac es desplegà ahir per l'embolicada xarxa del metro de Nova York per evitar que es complís l'amenaça terrorista «més específica i creïble» coneguda fins ara.

Els nombrosos novaiorquesos que usaren ahir el transport públic comprovaren un augment de la presència de la Policia en estacions i andanes i fins i tot alguns patiren les inconveniències que du sovint la creixent sensació d'alerta d'alguns ciutadans. Així succeí a Penn Station, on es prohibí l'accés de passatgers per unes hores a una part de la terminal després que diversos objectes aixecassin sospites i ocasionassin el desplegament de nombrosos efectius policíacs.

«Un d'ells resultà ser un paquet que contenia escombraries i l'altre era una ampolla verda, que contenia un tint i un àcid», explicà Ray Kelly, cap del Departament de Policia de Nova York, durant una conferència de premsa. Kelly agregà que després que els experts en matèries perilloses determinassin de forma preliminar que no comportava perill, s'envià l'envàs al Departament de Protecció Mediambiental per a una anàlisi més concloent. «Tot sembla apuntar que es tracta d'una broma», recalcà Kelly.

El cap de la Policia agregà que el servei ferroviari de rodalia i de llarg recorregut que conflueix en aquesta estació ubicada sota el recinte del Madison Square Garden es reprengué en la seva totalitat cap al migdia.

Incidents com aquest ocorren sovint a la xarxa de transport públic, que és utilitzada a diari per més de set milions de novaiorquesos, i entorn de la qual s'ha extremat la vigilància després dels atemptats perpetrats a Madrid el març de l'any passat i a Londres el juliol d'aquest any.

El batle Michael Bloomberg i Kelly defensaren ahir amb rotunditat la decisió d'anunciar al públic, dijous, que havien rebut informació creïble sobre una amenaça terrorista a Nova York. «Si es donassin les mateixes circumstàncies una altra vegada, prendria exactament la mateixa decisió», recalcà Bloomberg als periodistes.

«La nostra obligació és fer atenció a qualsevol amenaça i respondre quan pensem que té alguna credibilitat», agregà Bloomberg, que assegurà que s'estima més equivocar-se per excés quant a la protecció dels novaiorquesos.

El batle explicà que, partint de la informació aportada per l'FBI, aquesta amenaça contra Nova York era més especifica que d'altres anteriors quant al «moment» i a l'«objectiu», i subratllà que era la primera ocasió en la qual la xarxa de metro apareixia com l'objectiu dels terroristes. Bloomberg, de totes maneres, féu servir el metro per tranquil·litzar els novaiorquesos.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris