nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
26°

Bush demana temps i sacrifici per la seva guerra, «que va més enllà de l'Iraq»

Assegura haver frustrat deu trames d'Al Qaeda a tot el món amb la campanya militar

66550

Bush provà d'encoratjar els seus compatriotes i convèncer-los que la seva estratègia funciona.

En un discurs sobre els avenços i reptes pendents en la lluita contra el terrorisme, el president dels EUA, George W. Bush, demana ahir més temps i sacrifici per concloure amb èxit una guerra que assegurà que va més enllà de l'Iraq.

«Les guerres no es guanyen sense sacrifici», digué el president en una intervenció davant de la Fundació Nacional per a la Democràcia, amb la qual intentà aixecar la moral dels nord-americans i convèncer-los que la seva estratègia funciona.

En el seu discurs, Bush oferí algun detall nou sobre els resultats de la lluita global contra el terrorisme que s'inicià després dels atemptats de l'11 de setembre del 2001 als EUA i que el mandatari relacionà a tot hora amb el conflicte iraquià.

Bush assegurà que, des de llavors, s'han frustrat deu trames serioses de la xarxa terrorista Al Qaeda a tot el món, tres d'elles dirigides contra objectius dels Estats Units. Però encara, va dir, es requereix «més temps, més sacrifici i més determinació» per acabar amb els terroristes, els quals qualificà de «malvats però no bojos».

Encara que l'Iraq és un «front central a la nostra guerra contra el terror» és també l'«excusa» dels enemics de la democràcia per justificar els seus plans més ambiciosos. En la seva opinió, creuen que controlant un país com l'Iraq uniran a tots els musulmans per aconseguir el seu objectiu d'enderrocar els governs moderats de la regió i «establir un imperi islàmic radical que vagi des d'Espanya a Indonèsia».

Després de comparar la ideologia dels militants islàmics amb la del comunisme, Bush denuncià que el seu objectiu número 1 és «esclavitzar nacions i intimidar tot el món». L'odi dels radicals existia abans del conflicte iraquià i continuarà existint, d'acord amb el president dels EUA, que recordà que els atacs del 2001 es cometeren abans de la guerra.

«Cap acte nou no provocà la ràbia dels assassins, com cap gest de calma o cessió els farà canviar o limitar els seus plans d'assassinat», assegurà. Malgrat que cada vegada són més les veus que sol·liciten el final de la guerra iraquiana i la retirada immediata de les tropes dels Estats Units, el president Bush no està disposat a fer ni la més mínima concessió en aquest sentit.

«Existeix la temptació de retornar a una vida de tranquil·litat quan estam enmig d'una lluita», però aquesta no és la sortida, en opinió del president Bush, que postil·là que «mai no farem marxa enrere, mai no cedirem i mai no acceptarem menys que una victòria completa».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris