cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Paisley adverteix a Blair que les negociacions de pau seran «dures»

El primer ministre es reuní ahir amb els líders polítics de l'Ulster

Per primera vegada des del recent anunci del desarmament de l'IRA, el primer ministre britànic, Tony Blair, es reuní ahir amb el líder radical unionista, Ian Paisley, que li advertí que les negociacions de pau a l'Ulster seran «dures».

«Ens endinsam en una negociació dura dels assumptes que hem exposat al primer ministre», digué el cap del Partit Democràtic Unionista majoritari (DUP) després de la seva entrevista en el 10 de Downing Street, residència oficial del cap del Govern britànic.

La reunió del reverend Paisley precedí la trobada que també mantingué ahir amb Blair el seu gran adversari polític, Gerry Adams, president del Sinn Féin, el braç polític de l'Exèrcit Republicà Irlandès (IRA).

El líder del DUP, que lliurà al primer ministre un informe de 64 pàgines amb una llista de demandes que no especificà públicament, exigí que la «comunitat unionista sigui tractada d'igual manera que la republicana», en al·lusió a la suposada discriminació de diverses organitzacions protestants, com l'Ordre d'Orange.

Blair rebé ambdós líders per primera pic des del passat 26 de setembre, quan la Comissió Internacional Independent de Desarmament confirmà que l'IRA havia inutilitzat els seus arsenals. Tot i aquell gest històric, Paisley continua desconfiant de l'organització terrorista, ja que ha reclamat proves fotogràfiques del seu desarmament.

Els dubtes sobre l'IRA cobraren ahir noves empentes després que l'Agència de Recuperació de Béns nord-irlandesa (ARA) anunciàs que investiga 250 propietats de dos empresaris de Manchester (al nord-oest anglès). Segons la premsa irlandesa, l'operació de l'ARA, que ha escorcollat immobles valorats en 44 milions d'euros, és fruit de la seva investigació al nord-irlandès Thomas «Slab» Murphy, màxim dirigent de l'IRA.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris