nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

Merkel i Schroeder, obstinats en el torcebraç per tenir la Cancelleria

Les discussions per aconseguir la formació d'un govern de gran coalició a Alemanya continuen envoltades de rumors de qui cedirà primer, Merkel o Schroeder, en l'obstinat torcebraç que mantenen ambdós per la Cancelleria.

La idea d'una gran coalició governamental es dóna gairebé per fet, dues setmanes després de les legislatives a Alemanya, encara que la qüestió sobre la identitat del pròxim canceller continua sent el «quid» de la discòrdia entre les socialdemòcrates (SPD) i les Unions Cristianes (CDU/CSU).

La candidata democristiana Angela Merkel demanà novament ahir al líder del SPD, Gerhard Schroeder, que renunciàs a la Cancelleria abans de començar les negociacions per formar un govern de coalició. «Hi ha dues regles. La primera és que la major força política en una coalició té la prerrogativa de presentar el canceller», insistí Merkel.

El canceller, per la seva part, replicà: «No es pot dir que les negociacions podran començar només quan haguem fet concessions». Aquestes negociacions poden iniciar-se després dels comicis de Dresde, prevists per demà diumenge.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris