nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

L'OMS alerta que la grip aviària podria causar 7,4 milions de morts

Diu que una mutació del virus provocaria el contagi entre humans

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) estimà ahir que el nombre de persones que podrien morir per una eventual epidèmia de grip aviària i humana podria arribar als 7,4 milions. «Estimam que els països haurien d'estar preparats per afrontar la mort d'entre 2 i 7,4 milions de persones», digué el portaveu de l'OMS, Dick Thompson.

L'ONU, que ha establert una oficina de coordinació contra la grip aviària i humana, ja alertà dijous des de Nova York de la possibilitat d'una epidèmia que podria afectar d'entre 5 a 150 milions de persones a tot el món si es produeix una mutació del virus.

El portaveu de l'OMS a Ginebra advertí també que l'epidèmia «causaria enormes danys econòmics i socials a tot el món». Insistí que l'organització no volia causar alarma, però sí que els països estiguessin previnguts davant la possibilitat que es produís una epidèmia de grip aviària que podria afectar una xifra de 7,4 milions de persones, «la màxima que creim podria donar-se».

«Utilitzam aquestes dades de cara al pitjor escenari», postil·là Thompson, qui va reconèixer que les estimacions actuals són molt diverses, però que «alguna podria ser correcta... No sabrem l'abast d'una epidèmia d'aquest tipus fins que es desencadeni».

L'arrel de la grip aviària, també coneguda com «grip del pollastre», denominada H5N1 i que s'ha trobat entre diversos tipus d'aus, sobretot a Àsia, ha causat almenys la mort de 59 persones. La presència d'aquest tipus de virus ha fet que milions d'aus hagin estat sacrificades per evitar el contagi a l'home, ja que en la major part dels casos detectats en persones, aquestes tenien contacte amb aus.

L'OMS ha advertit de la possibilitat que es produeixi una mutació del virus que provocàs el contagi entre éssers humans i que, per tant, afectàs milions de persones.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris