algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

Netanyahu disputarà la presidència del Likud i del Govern israelià a Ariel Sharon

L'exprimer ministre advoca per restaurar els principis que 'ha trepitjat' el cap de l'Executiu

96066

Netanyahu (dreta) amb Ariel Sharon.

Qui fou primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, anunciava ahir oficialment la seva candidatura tant per dirigir el partit governamental, el Likud, com per presidir el pròxim Govern israelià, segons informava l'edició digital del diari israelià Haaretz. Durant el seu anunci, Netanyahu escometé durament contra l'actual cap de l'Executiu i fundador del partit, Ariel Sharon, que acusà d'«haver trepitjat» els valors del partit.

«El Likud necessita avui un líder que pugui unificar les seves files, aixecar-lo de les seves runes i liderar el Likud fins a la victòria, que dirigeixi l'Estat d'acord amb l'esperit dels nostres principis, i crec que jo som aquest líder», afirmava Netanyahu en una roda de premsa oferida a Tel Aviv. «Per tant, avui anuncii la meva candidatura per a la direcció del Likud i per a la presidència del Govern», afegí. Les eleccions generals estan previstes per a novembre de 2006, però la creixent inestabilitat al si del Govern de Sharon fan cada vegada més probable la celebració d'eleccions anticipades.

La maniobra de Netanyahu podria obrir una esquerda al si del Likud. Les enquestes internes entre els seus militants revelen un clar avantatge per a Netanyahu respecte de Sharon, el prestigi del qual entre els seus coreligionaris s'ha vist sacsejat per l'acabat de concloure pla de retirada de colònies de la franja de Gaza i el nord de Cisjordània. Això no obstant, Sharon continua sent més popular entre la població israeliana en el seu conjunt, que s'ha mostrat en general a favor del desallotjament dels assentaments.

Durant el seu anunci, Netanyahu llançà un fort atac a Sharon, que fundà el Likud a començaments dels anys setanta. Segons Netanyahu, el primer ministre ha donat «l'esquena» als que el votaren en el seu moment. «Ha abandonat els principis del Likud. Ha escollit un camí diferent, el camí de l'esquerra», afirmava Netanyahu davant d'un grup ampli de persones. L'exprimer ministre Netanyahu acusà Sharon d'«haver creat un Estat palestí a la franja de Gaza».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris