muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Els sunnites lluitaran per esmenar l'esborrany de constitució iraquiana

Centenars de persones protesten a Tikrit contra la nova carta magna

El Partit Islàmic (EL PI), el principal grup sunnita d'Iraq, reafirmà ahir que aquesta comunitat lluitarà per esmenar les clàusules que rebutgen l'esborrany de la Constitució del país, consensuat pels xiïtes i els kurds.

En una roda de premsa a Bagdad, el secretari general del PI, Tarek a l'Hashemi, insistí que l'esborrany, presentat diumenge al Parlament malgrat les objeccions sunnites, «inclou diversos punts il·legítims que van en contra dels interessos dels iraquians».

A l'Hashemí no digué clarament que el seu grup s'esforçarà per aconseguir que els iraquians votin amb el «no» en el referèndum al qual serà sotmès el text constitucional l'octubre pròxim, però assegurà que adoptarà mesures per conscienciar els iraquians de les qüestions que considera «il·legítimes».

«No hem firmat l'esborrany. No ho rebutjam del tot, ja que en aquest hi ha punts positius, però també hi ha diversos punts negatius, contradictoris i no responen a les nostres aspiracions», precisà Al Hashemí.

D'altra banda, centenars de persones es congregaren ahir a la ciutat de Tikrit, al nord de Bagdad, per protestar contra l'esborrany de la nova Constitució.

Els manifestants, encapçalats per clergues sunnites, partiren de la cèntrica avinguda Al Arbain i es congregaren a la plaça de la Gran Mesquita de Tikrit. En aquest lloc, el xeic Yehia a l'Ataui, membre de l'Organització d'Ulemas de Irak, pronuncià una al·locució en la qual instà els iraquians a rebutjar la carta magna.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris