muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El batle de Londres promou una nova campanya contra Tony Blair

Menezes fou tirotejat fins a 11 vegades en un període de 30 segons

Ahir es presentà a Londres una campanya contra les noves mesures antiterroristes anunciades pel Govern britànic després dels atemptats del 7-J, en els quals moriren 52 persones, i del 21-J. Els impulsors d'aquesta iniciativa, liderats pel batle de la ciutat, Ken Livingstone, temen que les expulsions de ciutadans no britànics acusats d'encoratjar el terrorisme puguin alienar la població musulmana.

A més de Ken el Roig, com es coneix el batle londinenc, figuren en el grup de 30 signants el portaveu d'Interior del Partit Liberal Demòcrata, Mark Oaten; Frank Dobson, exministre laborista de Sanitat; Sadiq Khan, diputat laborista musulmà; el president del Consell Musulmà Britànic, Iqbal Sacranie, i la cunyada del primer ministre Tony Blair, la periodista Lauren Booth.

L'objectiu és organitzar manifestacions a la tardor per exigir que s'arribi a un «consens ampli» sobre les mesures antiterroristes que s'han d'aplicar. Livingstone afirmà que, encara que al final l'objectiu comú sigui derrotar el terrorisme, s'oposa «a mètodes com els que significaven prohibir l'entrada a aquest país de Nelson Mandela i dels seus simpatitzants en temps de l'apartheid».

El parlamentari Sadiq Khan advertí que «una legislació adoptada amb presses pot acabar limitant la capacitat dels britànics de defensar aquells que viuen sota l'opressió». «Qui decideix si algú és un terrorista o un lluitador per la llibertat?» afirmà, en una referència clara al temor dels sectors musulmans d'afrontar condemnes a la Gran Bretanya pel fet de defensar atemptats suïcides de palestins contra Israel.

Aquesta setmana, les autoritats britàniques han anunciat una llista de «comportaments inacceptables» que justificaran la deportació o la denegació d'entrada al país d'estrangers en el marc de la lluita antiterrorista. Entre altres, s'hi inclou la incitació al terrorisme o el seu enaltiment a través de sermons o de llibres. Aviat se'n podrien anunciar els primers casos.

Les mesures avançades per Blair el 5 d'agost, i sobretot la possibilitat de deportar extremistes no britànics a altres països, han rebut també les crítiques d'organitzacions de defensa dels drets humans i del mateix relator especial de l'ONU contra la tortura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris