bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

L'Iran anuncia que presentarà una nova proposta en un mes

L'Iran anuncià ahir que planeja presentar en un mes una nova proposta en les negociacions amb la Unió Europea (UE) sobre el seu controvertit programa nuclear i reiterà que continua obert al diàleg per resoldre la disputa.

El nou negociador iranià per a qüestions nuclears, Ali Larichani, digué ahir a Viena, després d'una reunió amb el director general de l'Organisme Internacional de l'Energia Atòmica (OIEA), l'egipci Mohamed El Baradei, que el Govern iranià elabora una nova proposta que presentarà «més o menys en un mes».

En declaracions davant la premsa a la capital austríaca, Larichani assegurà a més que, a causa del seu pes estratègic al Pròxim Orient, l'Iran no tem ser denunciat davant del Consell de Seguretat de l'ONU pel seu programa atòmic i insistí que les activitats nuclears del seu país són absolutament pacífiques.

«Amb el poder que té l'Iran a la regió no veig cap motiu perquè hagi d'estar preocupat per l'amenaça de ser denunciat», va afirmar. «No crec que si el dossier iranià es converteix en un assumpte del Consell de Seguretat, això sigui de l'interès dels Estats Units o dels europeus, assenyalà en aparent referència a la influència iraniana sobre la situació a l'Iraq i sobre el preu internacional del petroli, que ha arribat a màxims històrics.

D'altra banda, Larichani afirmà que la planta de conversió d'urani d'Esfahan «no tan sols està en funcionament, sinó que hi està sota la supervisió dels inspectors de l'OIEA. És un fet». La reactivació d'aquesta instal·lació ha causat aquest mes l'increment més recent de les tensions entre l'Iran i la UE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris