algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

Londres fa una llista de conductes inacceptables per expulsar estrangers

Entre d'altres figura fomentar el terrorisme oralment i per escrit

Els estrangers que fomentin el terrorisme oralment o per escrit, en un sermó o mitjançant una pàgina web, podran ser deportats o denegada la seva entrada al Regne Unit en virtut d'una nova legislació governamental.

El ministre britànic d'Interior, Charles Clarke, donà a conèixer ahir una llista de «comportaments inacceptables» que justificaran la deportació d'immigrants als seus països d'origen, sempre que no s'enfrontin allà a tortures.

El Govern ha començat a negociar amb països nord-africans i del Pròxim Orient uns «memoràndums d'entesa» que garanteixin que no se sotmetrà a maltractament els sospitosos repatriats a la seva terra per presumptes activitats terroristes.

A començaments d'aquest mes es firmà un d'aquests tractats amb Jordània, a fi de poder enviar de tornada el clergue radical Abu Qatada, considerat l'ambaixador d'Al Qaeda a Europa, qui fou detingut a Londres al costat de vuit persones més que també seran deportades.

El missatge del Govern de Tony Blair als estrangers que prediquen l'odi és clar: «You are not welcome in the UK», és a dir, «aquí no sou benvinguts».

Segons la llista divulgada ahir, podran ser deportats o exclosos d'aquest país els estrangers que «incitin, fomentin o glorifiquin el terrorisme per defensar les seves creences» o «cerquin persuadir altres persones per cometre actes terroristes».

Correran la mateixa sort els que defensin activitats criminals o intentin persuadir d'altres perquè les cometin, i els qui incitin a odiar membres d'altres col·lectius de manera que pugui desembocar en violència.

Aquests comportaments són «inacceptables», al marge d'on es produeixin, va declarar el ministre Charles Clarke.

Així, el Govern perseguirà els qui «escriguin, produeixin, publiquin o distribueixin» material en defensa del terrorisme; els qui el glorifiquin en «discursos públics, inclosos sermons»; directors de pàgines web i professors, treballadors socials o líders de col·lectiu que prediquin l'odi o defensar el terrorisme.

Clarke va descriure la seva llista com «indicativa més que exhaustiva», i la va defensar davant les crítiques de les organitzacions de drets humans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris