algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Quatre milions d'esclaus a tot el món

Ahir se celebrà el Dia internacional per al record del comerç d'esclaus i la seva abolició el 1791

L'organització Mans Unides assenyalà ahir que al món hi ha gairebé quatre milions de persones esclavitzades i a Amèrica Llatina més de 100.000 dones són exportades cada any per ser prostituïdes, fet que genera uns guanys de bilions de dòlars.

Mans Unides divulgà un comunicat amb motiu de la commemoració ahir del Dia internacional per al record del comerç d'esclaus i la seva abolició. Per l'organització, «aquest crim no ha de perdre's en l'oblit» i encara avui és «necessari continuar lluitant perquè no es continuïn cometent injustícies com aquestes per qüestió de sexe, raça o religió».

En aquest dia, Nacions Unides pretén conscienciar sobre «l'abús comès durant anys contra milions d'éssers humans per l'únic fet de pertànyer a una raça diferent de la blanca, fent sonar l'alarma sobre totes les formes contemporànies de racisme i discriminació i així conscienciar la societat de la necessitat de respectar els drets humans, especialment el dret a la llibertat».

A més, l'organització va recordar que l'esclavatge es manifesta actualment en molt diverses formes d'abús com el tràfic de persones, l'explotació infantil i el turisme sexual. Mans Unides també reiterà el seu rebuig a «tota forma» d'esclavatge, abús o explotació comesa contra qualsevol ésser humà, i el seu suport a totes aquelles iniciatives que tinguin com a finalitat acabar amb aquest problema, «que encara en el segle XXI continua estant d'actualitat i que injustament sempre acaben pagant els més desfavorits de la societat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris