nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

L'Iraq es dóna tres dies més per desencallar la nova Constitució

Bush es mostra «optimista» i considera que serà una «fita» en la història

El president del Parlament iraquià, Human Hamudi, presentà als diputats un text provisional sobre la Constitució, en el qual, segons les seves paraules, «alguns punts encara no han estat consensuats i es resoldran en els pròxims tres dies».

Els líders de les diferents comunitats iraquianes entregaren ahir al Parlament l'esborrany de la nova Constitució, escassos minuts abans que expiràs la pròrroga d'una setmana donada per la Cambra. «Totes les parts han acceptat l'esborrany de la Constitució, però encara hi ha alguns assumptes pendents que s'arreglaran en els pròxims tres dies», digué.

Hamudi no especificà els punts davant de la Cambra, però després declarà a una periodista que el federalisme, el paper de l'Islam i el repartiment de les riqueses són els punts de fricció entre xiïtes, sunnites i kurds.

Després d'informar els legisladors, Hamudi donà per finalitzada l'esperada sessió sense que el Parlament començàs a estudiar el text abans d'una eventual aprovació.

Una vegada lliurat el text, ha de ser aprovat per la Cambra i dos mesos després sotmès a referèndum.

El president dels EUA, George W. Bush, es mostrà ahir optimista per la marxa de les negociacions per a la redacció de la nova Constitució iraquiana, un text del qual assegurà que serà una «fita en la història de l'Iraq i del Pròxim Orient».

«Els EUA comprenen el repte que afronten els artífexs de la nova Constitució de l'Iraq», perquè «elaborar una constitució és un procés difícil que requereix debat i compromís. Nosaltres ho sabem per la nostra pròpia història», assegurà Bush.

En un discurs davant de la Convenció Nacional de Veterans de Guerra, a Salt Lake City (Utah), Bush subratllà que «tots els principals grups ètics i religiosos estan treballant junts i aconseguiran reflectir els valors i tradicions del poble iraquià».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris