nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Saddam Hussein promet que se sacrificarà per Palestina i l'Iraq

L'esborrany constitucional podria ajornar-se una altra setmana

Saddam Hussein prometé en una carta difosa ahir que se sacrificarà per la causa de Palestina i Iraq, i demanà als àrabs que segueixin el seu camí.

La carta publicada en dos periòdics jordans hauria estat enviada a través del Comitè Internacional de la Creu Roja a un vell amic que en l'actualitat resideix a Jordània.

Els diaris que divulgaren la carta digueren que la persona que la rebé no va voler identificar-se. Es creu que és la primera carta enviada per Saddam Hussein a una persona que no és membre de la seva família, des de la seva captura el desembre de l'any 2003.

«El meu esperit i la meva existència han de ser sacrificats per la nostra estimada Palestina i el nostre estimat, pacient i sofert Iraq», assenyala la missiva.

Tayseer Homsi, secretari general del Partit Socialista Àrab Baath, de Jordània, digué que la carta va ser lliurada pel CICR «a una figura política jordana independent que desitja no ser identificada».

D'altre costat, el termini per presentar al Parlament el projecte de Constitució iraquiana podria tornar a estendre's si els dirigents polítics encarregats de redactar-la no assoleixen un acord, afirmà ahir el Govern, mentre la violència al país continuava i deixava nou morts i cinc segrestats.

«Si el text no és presentat, una de les possibilitats és demanar, com ja va fer anteriorment, un altre ajornament d'una setmana», declarà el portaveu del Govern, Leith Kubba, a la premsa a Bagdad. «Si el text no és dipositat i no en demanen un nou termini, això serà una declaració d'impotència», afirmà Kubba.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris