nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

El cap d'Scotland Yard tardà un dia a saber que Menezes morí per error

El cap d'Scotland Yard, Ian Blair, confessà que va torbar-se 24 hores a saber que els seus agents havien matat per error el brasiler Jean Charles de Menezes, mentre els advocats de la família del difunt pressionen per aclarir l'incident.

En una entrevista que publicà ahir el diari sensacionalista News of the World», Blair afirma que va saber que la Policia havia matat un home innocent un dia després dels fets, que ocorregueren dins l'operació antiterrorista després dels atemptats fallits del 21 de juliol contra la xarxa de transport públic londinenc.

«Houston, tenim un problema», fou la frase que va utilitzar un subordinat a l'hora de comunicar al comissari la mort de Menezes, de 27 anys d'edat i electricista de professió. A aquesta notícia, Blair respongué «això és terrible. Què farem amb això?».

Tanmateix, el màxim responsable de la Policia Metropolitana de Londres va creure al principi que els seus homes havien mort un terrorista. «L'element clau va ser que, en aquell moment i en les següents 24 hores, els meus assessors i jo vam creure que la persona tirotejada era un terrorista suïcida», va explicar el comissari. La família del brasiler, la mort del qual ha causat commoció al seu país natal, ha acusat l'alt comandament policíac de mentir i n'ha reclamat la dimissió.

A més, s'espera que avui arribi a la capital britànica una delegació del Ministeri de Justícia de Brasil per supervisar el desenvolupament de la investigació sobre la mort de l'electricista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris