algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

Demolició a gran escala a Gaza

L'Exèrcit israelià desallotja sis colònies més sense que hi hagi gaires enfrontaments

87202

Dos soldats israelians contemplen les excavadores, que deixen les colònies convertides en runes.

REUTERS.

Forces israelianes completaren ahir el desallotjament de civils en sis assentaments més a la franja de Gaza, alhora que excavadores començaren a demolir a gran escala les colònies que van ser evacuades voluntàriament abans del 15 d'agost.

Nisanit i Alei Sinai, al nord de la franja, i Atzmona, Ganei Tal, Katif i Slav, al bloc de Gush Katif, se sumaren al llarg de la jornada a la llista d'assentaments evacuats o en via de ser desallotjats per complet en les pròximes hores.

En tots es repetien les ja habituals escenes d'emoció i tristesa entre els habitants, mentre els «evacuadors», vestits amb les seves habituals armilles blaves i al pit dos petits adhesius amb la bandera i l'escut d'Israel, es disposaven a evacuar els seus habitatges. A Atzmonà i Katif, centenars d'habitants i joves infiltrats del moviment colonitzador dels «ataronjats» només van acceptar abandonar el lloc després d'un últim res a les seves respectives sinagogues, i al qual, per solidaritat, es va sumar una part de les forces d'evacuació.

Avui, Israel durà a terme l'evacuació de l'últim assentament jueu a la franja de Gaza, el de Netzarim, un dels més grans i dels més castigats durant la Intifada d'Al-Aksa. Allà es troba la principal base militar israeliana a la zona.

Mentrestant, l'Exèrcit israelià començà les primeres demolicions d'habitatges. Excavadores i grues demoliren l'assentament de Duguit, al nord de la franja i evacuat voluntàriament pels seus habitants. Les excavadores i d'altres màquines pesants avançaren amb les demolicions al ritme d'un habitatge cada mitja hora.

Aquest és el cas també de Peat Sadé, evacuada voluntàriament i on els tractors avançaven sobre unes cases de les quals els seus expropietaris s'han enduit fins a les teules per col·locar-les als seus nous habitatges.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris