nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

Abbas demana a Sharon que posi fi a la colonització de Cisjordània

El líder palestí confirma que el 25 de gener hi haurà eleccions

El president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, demanà ahir a Israel que la retirada de vint-i-una de les colònies jueves de Gaza que es du a terme actualment sigui només una «primera passa» que continuï posteriorment a Cisjordània.

Des de Gaza, on es troba per seguir de prop el desallotjament de les implantacions jueves i per garantir que la retirada de les colònies no sigui obstaculitzada per cap atac palestí, Abbas demanà que l'Exèrcit israelià deixi totes les terres ocupades des del setembre del 2000, quan esclatà la Intifada. «A més, Israel ha d'interrompre la colonització de Jerusalem. Els qui mantinguin aquesta actitud no volen la pau», declarà. Abbas espera que aquesta retirada serveixi per rellançar el «Full de ruta», pla de pau internacional per a la regió que exigeix el final de la colonització jueva i preveu la creació d'un Estat palestí.

Tanmateix, el primer ministre israelià Ariel Sharon ja advertí que la retirada de la franja no implica que a Cisjordània -on les colònies creixen cada dia una mica més- hi pugui passar el mateix, ni que el seu Estat vulgui renunciar a Jerusalem.

D'altra banda, el líder palestí anuncià dissabte que es construiran 3.000 cases a l'antic emplaçament de la colònia jueva de Morag, entre les ciutats palestines de Rafah i de Jan Yunes. A més, considerà que Netzarim, assentament molt religiós que encara no s'ha evacuat, es convertirà en un complex portuari per a tota la franja de Gaza.

Abbas fixà ahir, a més, per al proper 25 de gener la data de les eleccions legislatives, una mesura que podria millorar la seva credibilitat internacional i encoratjar la Hamàs, els seus màxims opositors, a cessar els seus atacs durant l'evacuació israeliana de la franja de Gaza.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris