algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'Exèrcit desallotja per la força colons radicals de dues sinagogues de Gaza

Insults, pedres, crits i llàgrimes foren les armes més emprades per boicotejar el projecte

Soldats i policies israelians s'enfrontaren a la forta resistència dels colons a diverses zones radicals de la franja de Gaza ja que molts es neguen a abandonar aquesta terra, ocupada fa 38 anys i que vol ser restituïda aviat als palestins.

A les colònies més hostils a aquest pla de retirada, les forces de l'ordre hagueren d'irrompre a les sinagogues, concretament a Neve Dekalim, el major assentament jueu a la franja, i a Kfar Darom, on els resistents s'havien refugiat a la teulada.

Els colons, amb el suport de cents de joves vinguts d'altres llocs d'Israel i de l'estranger, usaren diferents mètodes per dissuadir els policies. Insults, pedres, pintura, oli , ous, crits i llàgrimes foren les armes més emprades per intentar boicotejar el projecte de retirada del Govern.

A Kfar Darom, un bastió radical on vivien 400 persones fins aquesta setmana, es visqueren escenes fins ara desconegudes des que va començar l'evacuació forçosa de la zona, fa 48 hores. Ahir horabaixa, les forces de l'ordre empraren grues per accedir a la teulada de la sinagoga on s'havia atrinxerat un grup de colons. Els resistents els llançaren pintura, oli i un àcid que els va provocar lesions. Una mica més al sud, a Neve Dekalim, els gairebé 1.000 joves que s'atrinxeraven a la sinagoga des de feia tres dies foren desallotjats per la força després d'hores de negociació.

Els joves militants vinguts d'altres llocs d'Israel, residents i rabins reberen els soldats amb crits de ràbia, insults, angoixa i desmais, que convertiren el desallotjament en un suplici. A la mateixa zona, unes 3 cases foren cremades, probablement pels seus propietaris.

A la zona de Shirat Hayam, coneguda pel radicalisme dels seus habitants, els colons cremaren pneumàtics i llançaren ous als soldats, alhora que demanaven que desobeïssin les ordres del Govern. No obstant això, la colònia quedà del tot desocupada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris