algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

El cap d'Scotland Yard és acusat d'enganyar en el cas Menezes

El cap d'Scotland Yard ha estat molt criticat després que es dinfonguessin nous documents que l'acusaven d'haver intentat impedir una investigació sobre la mort «per error» del brasiler Jean Charles de Menezes. «Ian Blair hauria de renunciar», insistí Harriet Wistrich, una de les advocades de les família de Menezes.

«Encara que el cap de la Policia britànica no mentí deliberadament, almenys enganà la família i l'opinió pública deixant circular durant setmanes informacions que s'ha demostrat que són falses», explicà. «Aquest cas sembla que constitueix un dels pitjos errors de la història d'Scotland Yard», assegurà dijous el diari britànic Daily Telegraph en la seva editorial.

«La IPCC (comissió investigadora independent de la policia) haurà de dir-nos si Ian Blair deixà voluntàriament als seus oficials que enganyassin el públic. I si fos així, sembla difícil imaginar que pugui continuar en el càrrec». A més, segons documents publicats dijous pels diari The Guardian i The Times, Ian Blair hauria fet tot el possible per impedir l'obertura de la investigació de la IPCC.

Per la seva banda, la família del brasiler està del tot indignada per la imatge de Jean Charles després que fos abatut per la Policia. Els parents consideren que la foto del cos de De Menezes divulgada pels mitjans britàncis reforça la tesi que fou víctima d'un error dels policies. En la imatge el cos del jove de 27 anys apareix estès de costat amb uns calçons texans i una jaqueta. No es veu la suposada motxilla que, segons la versió policíaca, tenia el brasiler i que conduí que el confonguessin amb un terrorista. Davant això l'advocada de la família exigeix una investigació «ràpida i rigorosa» sobre els fets.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris