algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Alerta màxima per la mort de tres palestins a mans d'un colon israelià

La primera jornada d'evacuació forçosa se salda amb nou assentaments desmuntats

La primera jornada d'evacuació forçosa dels assentaments jueus de la franja de Gaza conclogué ahir amb un resultat de 20 ferits entre agents de l'ordre i civils, nou assentaments evacuats i tres palestins morts per trets d'un conductor d'autobús israelià.

La mort dels tres palestins fou l'incident més greu i provocà que les forces de seguretat declarassin l'estat d'alerta màxima davant del temor d'una revenja de grups radicals.

El conductor d'autobús Asher Weigel, de 50 anys, que també ferí tres palestins més, un d'ells greument, es dedicava a conduir treballadors palestins fins a la zona industrial de l'assentament Shilo, entre Ramala i Naplusa.

Quan arribà a aquesta zona, informaren testimonis oculars, va aconseguir arrabassar la seva arma a un agent de seguretat israeliana amb la qual matà els dos obrers que havia dut amb si per a l'empresa Ortal, i tot seguit matà un tercer operari i en va ferir tres més, tots ells d'un llogaret del nord de la ciutat de Ramal·lah.

Un portaveu del Moviment de la Resistència Islàmica (Hamas) afirmà en una primera reacció palestina que s'ha de venjar les víctimes de l'atac d'ahir.

Tanmateix, aclarí que la seva milícia no té intencions d'atacar de moment a la franja de Gaza a fi de possibilitar la retirada militar i el desmantellament dels assentaments.

Del seu costat, el president del Consell que agrupa als assentaments jueus de Cisjordània i la franja de Gaza, Bentzi Liberman va considerar que l'atac fou «una bogeria sense cap justificació encara que la d'avui (per ahir) sigui una jornada de dol».

A Neveh Dekalim, on residien 500 famílies, gran part d'elles optaren per desallotjar les seves cases per la força i fonts policíacs informaren de l'incendi de 60 d'elles.

EVACUACIÓ.
El comandant de la Policia Nacional al sud d'Israel, inspector Uri Barlev, informà ahir que unes 1.000 famílies abandonaren de manera voluntària o per la força els assentaments jueus de Gaza. Altres 600 famílies continuaven anit en les seves llars als assentaments que començaren a ser desallotjats ahir per la força.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris