bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Un miler de soldats israelians comença l'evacuació forçosa dels colons a Gaza

El militars entren a l'assentament de Neveh Dekalim, el baluard de la resistència

64498

Un grup de manifestants que s'oposa a l'evacuació dels assentaments, darrere una barricada de foc a Neveh Dekalim.

La segona fase del Pla de desconnexió o evacuació forçosa de devers 4.000 colons que queden a la franja de Gaza, començà de manera oficial ahir a darrera hora.

Un miler de soldats de l'Exèrcit israelià entrà anit a la colònia de Neveh Dekalim, la més important del bloc d'assentaments de Gush Kativ i baluard de la resistència dels colons, que començaren a cremar pneumàtics a la carretera pròxima a aquest nucli.

Els soldats en grups de vint patrullaven per la localitat, mentre els colons els increpaven i els recriminaven pel desallotjament.

El cap de l'Exèrcit d'Israel, Dan Harel, anuncià que l'expulsió dels colons de Neveh Dekalim es produirà aviat, amb la qual cosa la tensió als assentaments i a la franja de Gaza augmenta a mesura que passen les hores. «En les pròximes hores ens dirigirem als residents, en particular als de Neveh Dekalim, i els demanarem que surtin», afirmà. No obstant això, afegí que els soldats no recorreran a la força física en aquesta fase del Pla de desconnexió, almenys de nit.

«El desallotjament forçós començarà avui dematí, dimecres, ja que a pesar del fet que l'ultimàtum per a la sortida voluntària expirà a mitjanit, no trauran cap resident de nit», varen informar fonts militars.

Així ho confirmà el mateix Dan Harel, que manifestà: «Des d'avui, les forces de seguretat mostraran més fermesa amb els qui violin la llei i compliran amb les obligacions del Pla de desconnexió, tal com s'ha redactat».

Oposició
Tot i l'oposició que s'espera dels colons, l'Exèrcit israelià preveu finalitzar l'evacuació de la franja de Gaza en els pròxims 10 dies.

Un destacat oficial de l'Exèrcit israelià manifestà que llevat que succeeixi cap catàstrofe en el darrer moment, serà possible completar l'operació en una setmana a partir de dijous.

Ahir, les colònies jueves de Ganim i de Kadim, al nord de Cisjordània, ja havien quedat del tot buides. Totes les famílies que encara estaven a les colònies de Peat Sadé i de Rafiah Yam, tenien previst abandonar les seves llars al llarg de la jornada, encara que el gruix dels seus habitants ja començà a fer-ho dijous de la setmana passada.

Així, les dues darreres famílies de l'assentament de Dugit, al nord de la franja, havien indicat que l'abandonarien aviat.

Fins a primera hora d'ahir vespre, segon dia previst per Israel per a l'evacuació voluntària, gairebé la meitat dels colons, devers 4.000, havia sortit de la franja, informà Eival Giladi, un dels oficials responsables del Pla de desconnexió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris