algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Incertesa sobre la transició a Iraq

La decisió d'esmenar la llei i ajornar la data de lliurament de l'esborrany de la constitució iraquiana obre un parèntesi d'incertesa en el procés de transició, que podria servir d'esperó als rebels per redoblar la violència.

Malgrat els esforços realitzats pels Estats Units, en la persona del seu ambaixador a Bagdad, Zalmay Jalilzad, els líders de les diferents comunitats iraquianes no van poder salvar les seves agudes diferències i pocs minuts abans que expiràs el termini es van presentar davant del Parlament amb les mans buides i ajornaren la decisió set dies.

Davant de l'obligació que la Cambra es dissolgués, com exigia la llei, els 237 diputats presents van acordar per unanimitat i a mà alçada esmenar l'article 61 de la constitució interina i estendre així el termini una setmana.

El Govern nord-americà tractà de justificar el fracàs amb una declaració en la qual subratllava el seu suport a la comissió constitucional iraquiana i restava importància a les diferències d'última hora que retarden la presentació d'aquest transcendental text.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris