algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

L'Exèrcit israelià evacuarà 13.000 jueus de Gaza a partir de la passada mitjanit

Els simpatitzants dels colons infiltrats en aquest territori sumaven ja 5.000 persones

79788

Mentre les forces de seguretat palestines expressen alegria...... els jueus ploren i aprofiten les darreres hores a Gaza.

L'Exèrcit israelià haurà d'evacuar 13.000 colons de la franja de Gaza a partir de la passada mitjanit perquè els simpatitzants dels colons infiltrats en aquest territori sumen ja 5.000, segons reconegué ahir el cap d'Estat Major, Dan Halutz.

Segons s'acostava l'«hora zero», és a dir, les 00.00 hora d'avui, perquè la franja de Gaza quedi oficialment tancada, augmentaven les estimacions de l'Exèrcit sobre el nombre d'opositors a la retirada que es troben en aquest territori.

Poc després que l'Exèrcit reconegués la presència en els assentaments de la franja de Gaza d'uns 4.000 no residents que es disposaven a obstaculitzar l'anomenada operació Confraternitat, el cap de l'Estat Major, Dan Halutz, anuncià que la xifra augmentà a 5.000.

Halutz esmentà la xifra de 5.000 després que el comandant de la zona militar sud de l'Exèrcit israelià, Dan Harel, afirmàs que al final dos, tres, quatre i fins i tot cinc mil persones no impediran que l'Exèrcit israelià i que la Policia israeliana compleixin la llei del Parlament i la decisió del Govern».

Els 5.000 intrusos, afegits als devers 8.000 colons reticents a abandonar la franja, suposen 13.000 persones a evacuar a partir de la mitjanit d'avui.

«Pot ser que li doni més color, però esper que no ho facin més violent», digué Harel.

D'altra banda, el cap de les Forces Armades israelianes, Dan Halutz, afirmà que preveu que la meitat dels colons de la franja de Gaza hagi partit per dimecres, quan l'Exèrcit comenci l'evacuació per la força, però es desconeix el pla militar sobre els 5.000 simpatitzants.

Els infiltrats són principalment adolescents dels assentaments jueus de Cisjordània que han trobat a la franja costanera de Gush Katif un lloc ideal per passar les seves vacances d'estiu i lluitar per la causa dels colons.

Els joves infiltrats dormen a les cases dels colons i a les tendes de campanya que han instal·lat en la majoria dels assentaments o directament a la platja. La presència massiva de joves ha decidit el rabí Dov Kaplan, de la ciutat israeliana de Cesària, a viatjar ahir a l'assentament de Netzer Jazani, al nord de Gush Katif, per parlar a la sinagoga i «intentar calmar els ànims».

«Hi ha molts d'al·lots aquí i moltes hormones, la qual cosa em fa témer que la situació es podria descontrolar», va afirmar Kaplan.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris