nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

Els líders iraquians miren de trobar una solució per a la Constitució

El nou Parlament hauria de rebre avui mateix el text de l'esborrany

Els líders de les diferents comunitats iraquianes treballaven a contra rellotge per arribar a una solució de compromís respecte dels assumptes pendents, hores abans que expiràs el termini per presentar l'esborrany de la nova Constitució.

El Parlament iraquià, que ha de rebre el text avui, com es preveu en el procés de transició acordat l'any passat, anuncià ahir que mantindrà avui una reunió extraordinària a Bagdad.

Segons un comunicat oficial, tots els membres de la Cambra estaven convocats per a una reunió especial a les 18.00 hora local a la seu de l'Assemblea Nacional -Parlament-, encara que no se'n coneixien els detalls.

Fonts de la comissió encarregada de redactar l'esborrany de la nova Constitució no descartaren que el text es presentàs en aquesta reunió, tot i les divergències que encara separaven els representants de les diferents comunitats.

Xiïtes, sunnites i kurds discrepaven sobre l'exigència dels religiosos xiïtes de crear un Estat federal per a aquesta comunitat a les tres províncies del sud iraquià, com també sobre la relació entre l'Estat i la religió i el repartiment de les riqueses del país, entre altres qüestions.

Els sunnites, concentrats majoritàriament al centre de l'Iraq, s'oposen a l'exigència xiïta i consideren que pot conduir al desmembrement del país.

A més, temen que la creació d'un Estat federal per als xiïtes al sud i d'un altre per als kurds al nord, on es troben els principals jaciments de cru, privi els sunnites de l'explotació de les riqueses petrolíferes. L'objectiu és arribar a una solució de compromís respecte dels assumptes pendents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris