muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Fundadors i líders d'Hamàs asseguren que continuaran amb la lluita armada

Líders del moviment comparegueren per primera vegada en els darrers deu anys

79800

Mahmud Zahar i Ismail Haneya.

Els fundadors i els líders d'Hamàs comparegueren ahir en una roda de premsa celebrada a Gaza, per primera vegada en els últims 10 anys, per afirmar que la resistència armada continuarà després de la retirada d'Israel de la franja de Gaza i el nord de Cisjordània.

Amb gorres i amb banderes verdes -un color que simbolitza el grup armat- els líders del moviment islàmic Hamàs anunciaren que la resistència armada no s'aturarà i que el grup celebrarà la victòria de la retirada d'Israel de la franja de Gaza i de Cisjordània.

La retirada de la franja de Gaza «és el primer pas cap a l'alliberament de les terres ocupades de Palestina i per prendre Jerusalem. Mai no serà el darrer pas com vol Sharon (primer ministre d'Israel)», deia el comunicat oficial llegit davant dels periodistes pel líder d'Hamàs, Ismael Haneya. Hamàs considera que la retirada d'Israel de la franja de Gaza i dels quatre assentaments de Cisjordània és la conseqüència directa dels atacs duts a terme pels grups armats contra objectius israelians durant els últims cinc anys d'Intifada.

«La fi de l'ocupació és el fruit de la resistència i el fruit del sacrifici del nostre poble, del seu dolor i del seu patiment», continuà Haneya, que afegí que «això demostra que l'únic llenguatge per acabar amb l'ocupació israeliana és el llenguatge de la força». Els líders d'Hamàs insistiren en què la retirada de la franja de Gaza ha de ser «completa» perquè no quedi convertida en una «gran presó» i insitiren en què els palestins han de controlar les seves platges, el seu espai aeri i tots els llocs d'encreuament i terminals que envolten aquest territori.

El portaveu d'Hamàs en la roda de premsa afegí que el grup armat participarà en les celebracions nacionals -per la retirada d'Israel dels 21 assentaments de la franja de Gaza- «conjuntament amb l'ANP i amb altres grups polítics». «Per protegir aquest èxit històric, Hamàs ha decidit adoptar el principi de col·laboració amb l'ANP i altres grups polítics per celebrar aquest dia històric». Afegí Haneya que «el Hamàs està ansiós per veure com acaba la retirada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris