nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Els atemptats del 7 i del 21 de juliol al Regne Unit no estan relacionats

No hi hagué cap cervell d'Al Qaeda que organitzàs les ofensives

Els presumptes terroristes suïcides que perpetraren els atemptats del 7 de juliol a Londres no tenen cap vincle amb els presumptes autors dels atacs fallits que tingueren lloc dues setmanes després contra la capital, informava ahir l'edició del diari The Independent.

Les conclusions preliminars de la major investigació antiterrorista al Regne Unit assenyalen que ambdues cèl·lules operaren per separat i que no hi hagué cap cervell d'Al Qaeda que organitzàs les dues ofensives. Pel que sembla, doncs, els dos grupuscles terroristes que varen atemptar contra el transport públic en atacs molt similars eren «autosuficients», segons asseguren les fonts oficials consultades per aquell rotatiu.

Les bombes contra tres estacions de metro i un autobús urbà que esclataren el 7 de juliol causaren 56 morts, inclosos els quatre presumptes terroristes, i 700 ferits. El segon atac contra el mateix nombre d'objectius no causà cap víctimes perquè només explotaren els detonadors. Els investigadors creuen que els autors del 21-J actuaren per «imitació» dels del 7-J.

El fet que ambdós atemptats no estiguin vinculats inquieta la Policia perquè eleva la probabilitat que hi hagi unitats semblants al Regne Unit, del tot desconegudes i disposades a atemptar. «És preocupant que cap» dels presumptes terroristes dels atemptats no fos detectat abans pels serveis d'intel·ligència, perquè «segurament, n'hi ha d'altres» dels quals no tenen constància, segons les mateixes fonts.

Aquests individus actuarien pel seu compte sense poca o gens d'ajuda dels grups terroristes de fora del Regne Unit, afegiren. Els investigadors consideren que en el cas del 7-J, el cervell de l'ofensiva fou Mohammad Sidique Khan.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris