nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Toledo treu el polèmic Olivera del gabinet per salvar la crisi al Perú

El president peruà Alejandro Toledo exclogué ahir del nou gabient el canceller Fernando Olivera, designat fa poc, a fi de superar la seva pitjor crisi política en quatre anys de gestió, segons anuncià ahir Jesús Alvarado, secretari general del partit oficialista Perú Posible.

«El president ha decidit la renovació total del gabinet sense Fernando Olivera», afirmà Alvarado a la ràdio RPP, per resumir una trobada maratoniana al palau de Govern i que s'allargà fins a la matinada.

«S'ha arribat a aquesta conclusió, la millor per al Perú», precisà sobre la decisió que afecta el líder del Front Independent Moralitzador, soci de la coalició governamental des que Toledo arribà al poder el 2001. La direcció del Front Independent Moralitzador -FIM-, que encapçala Olivera, havia d'avaluar ahir horabaixa si manté el suport a Toledo i al seu partit, Perú Posible.

El nomenament d'Olivera com a canceller, dijous, desencadenà la pitjor crisi en quatre anys de gestió de Toledo. La designació provocà la sorprenent renúncia del primer ministre, Carlos Ferrero.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris