algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
12°

El Govern britànic no permetrà el retorn des del Líban de l'imant radical Bakri

El clergue fugí per por de ser detingut d'acord a les noves lleis antiterroristes britàniques

El Govern britànic anunciava ahir que el clergue islàmic radical Omar Bakri Mohammed no podrà tornar al Regne Unit.

Bakri, de 45 anys, viatjà precipitadament al Líban, el passat dissabte, davant del temor de ser detingut d'acord amb les noves lleis antiterroristes britàniques. La justificació que donà, tanmateix, era que volia visitar la seva mare, que està malalta. Abans de ser detingut dijous per la Policia libanesa, Bakri declarava a una televisió d'aquest país que no tornaria al Regne Unit, on deia que és objecte de persecució.

Un portaveu del Ministeri de l'Interior britànic afirmava ahir que la prohibició a Bakri no afecta la seva família. El predicador té set fills, nascuts tots ells en terra britànica i que, segons el portaveu, continuarien rebent els beneficis de l'Estat. Bakri s'havia de sotmetre enguany a una operació cardíaca també a costa de l'Estat, fet que provocà una forta campanya de la premsa sensacionalista en contra d'aquest tipus d'abusos dels que considera enemics del país.

La decisió de prohibir al predicador tornar a terra britànica representa un enduriment de l'actitud del Govern de Londres, que vol prendre mesures dràstiques contra aquell tipus d'imants. Dimarts, el viceprimer ministre, John Prescott, si bé afirmava que encara que molta gent no volgués veure'l tornar, afegia que Bakri tenia dret a entrar i sortir ja que Gran Bretanya és «una democràcia i no una dictadura, gràcies a Déu».

Segons un portaveu del Ministeri libanès d'Afers Estrangers, Bakri és objecte d'una sol·licitud d'extradició per part de les autoritats sirianes, que l'acusen de nombrosos delictes, encara que no de terrorisme, comeses en aquest país durant els anys vuitanta. Fundador de l'organització radical islàmica Al-Muhajirun, que el Govern britànic vol il·legalitzar, Bakri causà un escàndol al Regne Unit en declarar que aprovava l'eventual presa d'ostatges a les escoles britàniques si la causa la considerava justa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris