nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Lula se sent «traït» i demana perdó però la crisi de Brasil s'agreuja

El president reiterà que els culpables de corrupció seran castigats

Noves acusacions de corrupció, que arriben al cor de la campanya que portà al poder Luiz Inácio Lula da Silva, afavoreixen el temor d'una possible destitució i copegen la popularitat del president brasiler, que ahir se'n defensà afirmant que «m'han traït». «El Partit dels Treballadors -PT- n'ha de demanar disculpes; el Govern, allà on s'ha equivocat, també n'ha de demanar», declarà Lula en un discurs transmès per un canal de ràdio i de televisió.

Protegit per tots els seus ministres, digué que se sent «traït per pràctiques inacceptables» de les quals, afirmà, mai no n'ha sabut res, i reiterà que tots els culpables de corrupció seran castigats. També assegurà que és conscient de la gravetat de la crisi, que se sent «indignat» i que aquest sentiment «és compartit per tots els brasilers i és la indignació que tot ciutadà honest ha de sentir avui, amb les revelacions que apareixen cada dia».

Aquest pronunciament fou discutit dijous, quan la situació de Lula quedà summament compromesa amb unes declaracions de Duda Mendonça, el publicista que dirigí la seva campanya electoral el 2002, davant d'una comissió parlamentària.

Segons Mendonça, part dels pagaments per les feines que feu pel PT li foren dipositats en un compte al «paradís fiscal» de Bahamas, que Marcs Valerio Fernandes, un altre publicista lligat als escàndols, li suggerí que obrís si volia cobrar.

Lluny de calmar-se, l'ona de denúncies reviscolà ahir una altra vegada amb força, en unes greus acusacions formulades per Valdemar Costa Neto, president del Partit Liberal -PL-, del vicepresident José Alencar. Neto declarà en una revista que Lula simplement «ho sabia tot».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris