algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Gran Bretanya arresta Abu Qatada, la mà dreta de Bin Laden a Europa

El clergue palestí serà deportat, segons la BBC, amb nou radical més

El Ministeri de l'Interior britànic anuncià ahir la detenció de 10 estrangers de diferents nacionalitats sospitosos de representar una amenaça a la seguretat nacional i afirmà que seran deportats. Entre ells es trobaria el clergue radical musulmà Abu Qatada, segons informà la BBC. Qatada, palestí d'origen jordà de 44 anys, fou admès com a refugiat polític a la Gran Bretanya el 1993 i és considerat l'ambaixador d'Osama Bin Laden a Europa.

Des del 2002, Qatada estava detingut sense càrrecs a la presó d'alta seguretat de Belmarsh, al sud-est de Londres, encara que fou alliberat el passat març al costat d'onze persones més, i ha passat a trobar-se en arrest domiciliari en virtut de la nova Llei de prevenció del terrorisme. S'espera que tant Qatada com els altres arrestats apel·lin aquesta decisió, que retardaria les deportacions diversos mesos.

Els arrests suposen el començament de la batalla anunciada pel Govern britànic contra clergues acusats d'incitar o glorificar actes terroristes. La deportació és una de les mesures anunciades el passat divendres pel primer ministre, Tony Blair, com a part d'una nova estratègia per combatre el terrorisme després dels atemptats del 7-J.

Precisament, l'organització Human Rights Watch (HRW) acusà ahir el Govern britànic de burlar-se dels Drets Humans amb la nova estratègia antiterrorista presentada per Tony Blair, que preveu altres mesures, com tancar mesquites, llibreries i altres centres, estendre el període que un detingut pot estar en presó sense càrrecs o tipificar com a delicte la «glorificació del terrorisme».

En un comunicat fet públic ahir, HRW advertí el Govern britànic que aquestes normes violen les seves pròpies lleis i les lleis internacionals, començant per la prohibició «absoluta i sense excepcions» de deportar detinguts a països on puguin sofrir tortures.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris