algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Un incendi provocat en un bloc de pisos de Berlín causa vuit morts

Entre les víctimes hi ha cinc infants i es descarta un mòbil xenòfob

Les autoritats de Berlín descartaren ahir un mòbil xenòfob en l'incendi provocat d'un bloc d'habitatges, ocupat sobretot per estrangers i en el qual moriren vuit persones, cinc de les quals eren infants.

També hi resultaren ferides set persones més, cinc de les quals es troben en estat greu, mentre que un total de 43 reberen atenció mèdica a causa del diòxid de carboni.

La casa, al barri berlinès de Moabit, era habitada sobretot per àrabs i per polonesos i, segons la Policia, l'alt nombre de víctimes es degué a problemes de comprensió dels llogaters amb les instruccions que, en alemany, els donaven els bombers.

Aquests tractaren de convèncer els residents que no mirassin de fugir per l'escala, ja que era on es localitava el focus principal del foc. Així i tot, molts dels llogaters, aterrits, no entengueren o no volgueren atendre aquelles indicacions i es tiraren per l'escala.

L'incendi començà en uns cotxets d'infant, a la planta baixa, i s'estengué als pisos de dalt a través de l'escala. Els bombers consideren que si els habitants de la casa haguessin quedat als seus pisos, com se'ls indicà, probablement no hi hauria hagut víctimes mortals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris