algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
21°

Koizumi avança les eleccions en no treure endavant la llei postal

L'objectiu suposava convertir Correus en el principal banc privat del món

El Govern japonès decidí ahir dissoldre el Parlament i donar via lliure a la celebració d'eleccions anticipades, segons informà la cadena de televisió NHK. L'Executiu decidí també ahir que els comicis tinguin lloc el pròxim 11 de setembre. Ambdues decisions foren adoptades pel Govern després que el primer ministre, Junichiro Koizumi, convocàs d'urgència el gabinet quan la Cambra Alta del Parlament rebutjà el seu projecte de privatització del sistema postal, l'objectiu del qual era convertir Correus, principal caixa d'estalvi del país, en el principal banc privat del món.

El Senat japonès rebutjà ahir el projecte de privatització de Correus, una prioritat absoluta per al conservador Koizumi des que accedí al poder el 2001, fins al punt que havia advertit que seria inevitable un avanç immediat de les eleccions en cas que els legisladors de la Cambra Alta rebutjassin la reforma del sistema postal nacional.

Per Koizumi, la derrota parlamentària suposa un seriós cop, ja que havia apostat tota la seva reputació política a la reforma postal. El cop és encara major pel fet que entre els 125 senadors que votaren en contra del projecte (enfront dels 108 que ho feren a favor) es troben 22 parlamentaris de la formació del mateix Koizumi, el Partit Liberal Democràtic (PLD).

Tant la principal formació opositora, el Partit Democràtic (PDJ), com els senadors del PLD dissidents consideraven que aquesta privatització podria perjudicar la qualitat del servei, en particular la distribució del correu a les àrees rurals. «El rebuig constitueix el major cop per al futur del Japó i per a la seva economia», declarà el ministre d'Economia, Heizo Takenaka, principal artífex del projecte de privatització.

El Correu japonès és una companyia gegantina que ocupa 250.000 persones i aporta serveis que van més enllà del lliurament de correspondència. De fet, funciona com la principal caixa d'estalvis del Japó i és una de les més grans del món, amb uns fons de tres bilions de dòlars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris