algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El cap de la Junta Militar nomena un nou primer ministre de Mauritània

El president de la Junta Militar a Mauritània, el coronel Ely Uld Mohamed Vall, ja ha nomenat un nou primer ministre, Sidi Mohamed Uld Bubakar, segons informaren fonts oficials.

Uld Bubakar va ser rebut ahir a la residència presidencial per Mohamed Uld Vall, que li va encarregar la formació d'un nou Govern de transició.

El nou primer ministre, que havia ocupat aquest càrrec entre els anys 1992 i 1996, és un tecnòcrata, competent en assumptes d'economia, i és conegut, segons fonts polítiques, com un home de consens.

El primer ministre sortint, Sgair Uld Mbarek, presentà ahir la seva dimissió al president de la Junta Militar, i va declarar després a la premsa que està disposat a treballar amb el Consell Militar per a la Justícia i la Democràcia (CMJD).

En un comunicat divulgat per la Junta Militar, després del cop d'Estat, s'hi explica que assumeix els poders Legislatiu i Executiu i que, per tant, queda dissolt el Parlament bicameral. També, que la reorganització del poder obeeix a la intenció de la Junta de «crear les condicions favorables per a un joc democràtic, obert i transparent».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris