nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Tot a punt pel rescat dels tripulants russos

Els socorristes enviats pel Regne Unit i els EUA ja han començat a treballar a la zona del naufragi

Equips de salvament preparaven ahir el més aviat possible el rescat dels set tripulants del batiscaf militar rus AS-28, atrapat des del passat dijous a les aigües de l'oceà Pacífic a 190 metres de profunditat.

El comandant en cap de la Flota russa del Pacífic, l'almirall Víctor Fiódorov, afirmà ahir que les reserves d'aire al batiscaf arribaran a les 03.00 hores de dilluns, encara que anteriorment s'havien fixat terminis menors.

El comandant en cap de la Flota russa del Pacífic, l'almirall Víctor Fiódorov, indicà que els tripulants del batiscaf se «senten bé» i assegurà que es tracta de «gent molt professional». Fiódorov anuncià, a més, que els socorristes britànics i nord-americans que arribaren per ajudar els equips de rescat de la Flota del Pacífic començaren a treballar a la zona del naufragi a darrera hora d'ahir.

El principal escull que cal vèncer són les dues àncores de 60 tones que subjecten l'antena submarina de vigilància costanera, en la qual quedà atrapat el batiscaf a la badia Beriozovaya, a uns 75 quilòmetres al sud del port Petro-Pavlovsk de Kamtxatka, a la part orient de Rússia.

Per això, el comandament de l'Armada prengué la decisió d'explotar o tallar els cables d'ancoratge per elevar el batiscaf dels 190 metres de profunditat en la qual es troba fins als 60 metres, on ja podrien treballar els bussejadors.

La temperatura a bord del submergible és d'entre 5 i 7 graus centígrads, però els vestits tèrmics que vesteixen els tripulants els permeten suportar el fred, declarà el capità de navili i portaveu de l'Armada russa, Igor Digalo.

La incorporació de britànics i nord-americans a les tasques de rescat ha estat un error del comandament de l'Armada, opinà ahir l'almirall retirat Eduard Baltin, excomandant en cap de la Flota de la Mar Negre. «Aquesta regió està plena de secrets. Allà es troba la principal base dels submarins estratègics nuclears de la Flota del Pacífic», digué Baltin.

L'almirall retirat mostrà la seva sorpresa pel fet que es declaràs sense cap tipus de reserva que el batiscaf s'havia enganxat en una antena. «Aquella antena és un dels principals elements d'un sistema de detecció de submarins a gran distància», explicà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris