nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Al Qaeda amenaça Bush i Blair amb més morts

El número dos d'Al Qaeda, Al-Zawahri avisa de més atemptats

80288

El lloctinent de Bin Laden, tot i el seu aspecte envellit, fou molt contundent en les seves afirmacions.

El número dos d'Al Qaeda, l'egipci Ayman al Zawahri, amenaçà ahir Estats Units amb desenes de milers de soldats morts si no retira les seves tropes d'Iraq de manera immediata. En el vídeo emès per la cadena Al Jazira, també responsabilitza el primer ministre britànic, Tony Blair, dels atemptats de Londres i l'amenaça amb nous atacs.

Després de les seves acusacions a Blair, Al Zawahri advertí Estats Units que pot esperar moltes més baixes a les seves campanyes militars a Iraq i a Afganistan. «Pel que fa a vosaltres, els americans, el que heu vist a Nova York i a Washington, les pèrdues que veis a Afganistan i Iraq, malgrat l''apagada' mediàtica, són simplement les pèrdues dels enfrontaments inicials», afirmà. «Si continuau amb la mateixa política d'agressió contra els musulmans, veureu, amb la voluntat de Déu, com us farem oblidar les coses horribles de Vietnam i Afganistan», afegí.

Referint-se al president, George W. Bush, la secretària d'Estat, Condoleezza Rice, i el secretari de Defensa, Donald Rumsfeld, Al Zawahri digué als nord-americans: «La veritat que ha estat mantinguda allunyada de vosaltres per Bush, Rice i Rumsfeld és que no hi ha sortida possible d'Iraq sense la retirada immediata, i qualsevol retard en això significa només més morts, més pèrdues». «Si no abandonau avui, certament abandonareu demà, i serà després de desenes de milers de morts i el doble d'aquesta xifra en invàlids i ferits» previngué.

A més, amb referència als països occidentals que han contribuït amb tropes a la força multinacional que encapçala Estats Units a Iraq, el dirigent d'Al Qaeda assenyalà: «Quant a les nacions de l'aliança dels croats, us hem oferit una treva si abandonau la terra de l'Islam».

«No us ha dit el xeic Ossama bin Laden que no podreu somiar amb seguretat fins que hi hagi seguretat a Palestina i fins que tots els exèrcits infidels es retirin de la terra de Mahoma?», afegí Al Zawahri, referint-se al líder d'Al Qaeda.

«El nostre missatge és clar: no estareu sans i estalvis fins que no us retireu de la nostra terra, deixeu de robar el nostre petroli i riquesa i deixeu de donar suport als governants corruptes», afegí Al Zawahri. Aquest és el primer enregistrament del dirigent d'Al Qaeda des de setembre de 2004, quan digué que Estats Units era a punt de ser derrotat en un vídeo difós per Al Jazira.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris