algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Els colons de Netzer Jazani lliuren les seves armes a l'Exèrcit israelià

«Les pistoles només les tenim per defensar-nos dels àrabs» deien

Els colons de l'assentament de Netzer Jazani, al sud de la franja de Gaza, decidiren ser els primers a lliurar les seves armes a les autoritats israelianes per evitar un vessament de sang durant el Pla de Desconnexió.

«La nostra lluita no és contra l'Exèrcit», diu Yonam Tzor, responsable de la seguretat de l'assentament de Netzer Jazani, en explicar la seva decisió de lliurar les armes. Tzor, vestit informalment amb una camiseta blava i uns calçons texans tallats per sobre del genoll, dedicà la major part del dia a recollir les pistoles i fusells dels colons de Netzer Jazani en un magatzem en la secretaria de l'assentament.

El lliurament de les 63 armes que suposadament posseeixen els habitants de Netzer Jazani estava previst que s'efectuàs a les 19 hores. «Tot el que diuen per fer-nos semblar terroristes és incert. Les armes només les tenim per defensar-nos dels àrabs», agregà Tzor.

Tzor subratllà que la seva intenció és evitar que es registri un vessament de sang en cas que l'Exèrcit israelià actuï de manera provocadora. «No ens resistirem amb violència, però no els ho posarem fàcil», assenyalà.

A Tzor l'acompanyava Avi, un colon de l'assentament d'Eli, al sud de la localitat cisjordana de Naplusa, que es traslladà fa quatre mesos amb la seva dona i els seus sis fills a Netzer Jazani, on viuen setanta famílies, per resistir la retirada israeliana de la franja de Gaza, que té previst començar el 15 d'agost.

Avi parlà en termes més dramàtics sobre la conseqüència del Pla de Desconnexió i afirmà que «la lluita no és per Gush Katif sinó per tota la terra d'Israel».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris