muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

Iran ajorna fins a la «setmana que ve» el reinici de l'activitat nuclear

L'anunci fou realitzat en una al·locució televisada a tot el país

Iran anuncià ahir la seva intenció de reprendre «a començaments de la pròxima setmana» part de les seves activitats nuclears, suspeses durant les negociacions amb la Unió Europea, que culpà del fracàs del Tractat de París.

L'anunci i l'acusació foren realitzats per Hassan Rohani, el secretari de l'Alt Consell de Seguretat Nacional d'Iran, en una al·locució televisada en directe per a tot el país.

Rohani afirmà que Iran acceptà congelar les seves activitats nuclears a la central d'Isfahan, al centre del país, però que deixà clar que reiniciaria el seu programa «en el cas de no rebre el projecte europeu» en el termini acordat.

El responsable iranià explicà que «per activar qualsevol part de les instal·lacions nuclears fa falta seguir una sèrie de requisits jurídics i tècnics», que s'iniciaren amb la petició a l'Associació Internacional d'Energia Atòmica (OIEA) que retiri els precintes de la central iraniana. «Confiam que aquest procés estigui conclòs a començaments de la setmana que ve (dissabte, segons el calendari islàmic que regeix a Iran)», afegí Rohani, que detallà que una vegada retirats els precintes podran reprendre's les activitats a la central.

«No necessitam coordinar-nos amb altres països per exercir els nostres drets legals», explicà Rohani, que relatà que «la suspensió de l'enriquiment d'urani fou un fet voluntari que Iran acceptà durant un curt període». Segons Rohani, el Tractat de París firmat entre el seu país i els tres països que negocien en nom de la UE estipulava que la suspensió continuaria mentre hi hagués negociacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris