muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Bush aprofita les vacances del Senat per nomenar l'ambaixador a l'ONU

Bolton té com a principal missió «liderar els canvis» de Nacions Unides

Escortat pel president d'Estats Units, George W. Bush, i la secretària d'Estat, Condoleezza Rice, el fins ara candidat a ambaixador nord-americà davant de l'Organització de Nacions Unides (ONU), John R. Bolton, rebia ahir amb àmplia satisfacció la confiança del cap d'Estat en nomenar-lo, aprofitant l'aturada de vacances del Congrés, màxim responsable de la diplomàcia americana davant de l'ONU.

Al president Bush amb prou feines li ha faltat temps per aprofitar les vacances del Senat, que mantenien bloquejada des del passat 20 de juny la votació sobre el nomenament de Bolton, i designar de manera expedita el controvertit funcionari del Departament d'Estat. La maniobra realitzada per Bush era esperada pels demòcrates al Senat, extrem que no impedeix creure que el clima polític a Washington no s'enrareixi encara més amb aquest atípic nomenament.

Com afirmà el president d'Estats Units ahir al matí, la Constitució d'Estats Units preveu en el seu article segon que el cap d'Estat dugui a terme nomenaments, si bé els esmentats nomenaments només són efectius fins al començament del nou any legislatiu, en aquest cas, gener de 2006, data en la qual Bolton -si Bush el ratifica en el càrrec- haurà de passar el seu examen davant dels senadors dels Estats Units.

A Nacions Unides, la figura de Bolton és contemplada amb diferents perspectives, des d'aquells que subratllen la faceta negativa dels seus difícils hàbits socials, a aquells que esperen que la seva arribada a l'Organització impulsi positivament els canvis a què l'ONU espera fer front en els pròxims anys i que passa per la reforma del Consell de Seguretat, entre d'altres.

El nomenament de Bolton es trobava bloquejat des del passat 20 de juny, perquè molts dels senadors republicans, majoria a la Cambra Alta, no donaren suport a la iniciativa del líder del seu partit, Bill Frist, i no aconseguiren el seixanta per cent necessari per treure endavant la iniciativa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris