algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

L'Eurocambra condemna el canvi de política de la UE envers Cuba

El Parlament aprovà el seu informe anual sobre els drets humans

El Parlament europeu aprovà ahir el seu informe anual sobre els drets humans al món en el qual es condemna el gir en la política de la UE respecte de Cuba, que va significar la suspensió provisional de les sancions establertes contra L'Havana el març de 2003 per detencions de dissidents.

L'informe fou aprovat amb 251 vots a favor, 64 vots en contra (corresponents a l'esquerra) i 255 abstencions, la majoria d'elles dels socialistes europeus, i inclou mencions a situacions problemàtiques a Veneçuela, Guatemala, Mèxic, Haití, Colòmbia, Equador, Perú, Brasil. A més, instà el Govern d'Estats Units a abolir la pena de mort i a garantir condicions mínimes de respecte dels drets humans per als detinguts de Guantànamo.

L'informe, presentat pel diputat irlandès Simon Coveney (Partit Popular Europeu, dreta), no només inclou la situació dels drets humans al món, sinó també la política de la UE en aquesta matèria, marc en el qual es critica el canvi de posició europea respecte de Cuba.

El text votat «condemna el sobtat canvi d'estratègia del Consell de ministres europeus i la seva suspensió de les sancions» establertes el març de 2003 per Europa davant de les detencions massives de dissidents decidides per L'Havana.

Aquestes sancions van ser aixecades de manera provisional per proposta d'Espanya, encara que el juny pròxim la UE analitzarà novament la situació. La inclusió al text d'aquesta condemna al canvi de política de la Unió provocà una comanda d'esmena per treure la frase del text final per part de l'Esquerra Unitària Europea, i que tingué el suport pels parlamentaris socialistes. Tanmateix, la modificació del text original no prosperà, fent que els socialistes decidissin abstenir-se d'aprovar l'informe en el seu conjunt a la votació final.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris