algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Síria comunica a les Nacions Unides la sortida definitiva de les tropes al Líban

Damasc demana a l'ONU que actuï amb igual determinació en els assumptes pendents d'Israel

84588

Soldats de l'Exèrcit sirià saluden des de l'autobús que els treu de territori libanès.

Síria comunicà ahir oficialment a l'ONU la retirada «definitiva» de totes les tropes i agents dels Serveis Secrets que mantenia des de feia 29 anys en territori libanès.

En una carta remesa al secretari general de l'ONU, Kofi Annan, el Govern sirià recalcà ahir que amb la retirada compleix la resolució 1559 del Consell de Seguretat i suggereix a l'organisme internacional que actuï amb la mateixa determinació perquè Israel s'atingui a les seves obligacions pendents. La missiva firmada pel ministre sirià d'Afers Estrangers, Faruk Txara, fou lliurada a Annan per l'ambaixador d'aquest país a l'ONU, Faissal Mikadad.

«El Govern de la República Àrab Siriana vol informar de manera oficial que les tropes que tenia al Líban, a petició d'aquest país i sota mandat àrab, n'han sortit de manera definitiva el 26 d'abril del 2005, amb la qual cosa s'ha completat la retirada per fases iniciada fa alguns anys», afirma el document.

Un equip de les Nacions Unides arribà a Damasc per verificar, a les dues bandes de la frontera, que la retirada és completa. En la carta, el Ministeri també hi subratlla el «paper positiu» que Síria ha exercit al Líban durant les tres dècades de presència militar ininterrompuda, amb un paper important com a «mediador en la guerra civil libanesa (1975-1990)».

Per la seva banda, Annan amfirmà ahir que Síria ha realitzat avanços «notables» en el seu compromís de retirar les tropes del Líban, si bé existeixen altres demandes de la resolució 1559 que encara ha de complir i que foren aprovades el 2 de setembre pel Consell de Seguretat de l'ONU.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris